A Home office csapdája és előnyei, avagy, hogyan alakítsa át munkafolyamatait?

A 2020-as év sok ember életét gyökeresen megváltoztatta. Mind munkáltatói-, mind munkavállalói oldalról a koronavírus járvány egy olyan helyzet elé állított mindenkit, amelyre még sohasem volt példa. A megváltozott körülmények arra késztették az embereket, hogy új helyzethez alkalmazkodva lépjenek ki komfortzónájukból és új megoldásokat keressenek.

Az életbe léptetett kijárási korlátozás, csak egyike volt azoknak, amelyek a munkáltatókat arra kényszerítettek, hogy jobb megoldás híján, szervezzék át a munkát, és Kollégáikat home office-ba küldjék. 

Habár az alkalmazottak először örültek az otthoni munkavégzésnek, de később hosszú távon nem mindenki tartott ki emellett a meggyőződés mellett. Mi az előnye az otthoni munkavégzésnek? Először is meg lehet spórolni vele a munkába járás költségét (ezt munkáltatói oldalról is, mert nem kell hozzájárulást fizetni). Másik vitathatatlan előny, hogy otthon az ember a saját maga által kialakított környezetében felszabadultabban tud dolgozni például nem kell kosztümöt felvenni, vagy nyakkendőt kötni.  

A járvány elhúzódásával azonban a karantén árnyoldala is elkezdett fokozatosan megmutatkozni, hiszen az otthon eltöltött idő irracionálisan megnőtt, mert a korlátozásoknak köszönhetően a szabadidő lakáson kívüli történő eltöltése nehézkessé vált, továbbá sok esetben a bérek csökkentésének köszönhetően, a kikapcsolódásra fordított tartalékok kerültek felhasználásra a mindennapi élet finanszírozására. A sok otthon töltött idő az élettér beszűkülését eredményezte, a Kollégák és közös kávék hiánya, a személyes meetingek elmaradása sokaknál frusztrációhoz vezetett, hiszen egy Zoom meeting, vagy egy Teams megbeszélés, még, ha az elején izgalmasnak is tűnt (főleg, hogy bepillantást engedett tekinteni a munkatársaink civil életébe, azzal, hogy nem egyszer a nappaliban ülve, gyerekzsivaj közepedte zajlott a megbeszélés, és ezáltal emberközelibbé vált, a máskor távolságtartó Kolléga), nem tudta azt az élményt és hatékonyságot biztosítani, mint a személyes találkozás.  

Az otthoni munkavégzés nem is olyan könnyű, mint, amilyennek első olvasatra hangzik, hiszen számos dolog terelheti el a figyelmünket, pl. becsenget a postás, amely máris kizökkent a munkafolyamatból. Azok, akik már a pandémia előtt is otthon dolgoztak, és rutinosan mozognak ebben a közegben, egyöntetűen javasolják, hogy mindenki, aki ezzel kíván foglalkozni, alakítson ki egy olyan sarkot (azaz egy home officet), amely, csak a munkavégzéshez kapcsolódik. A nappaliban, a kanapén ülve felcsapott laptop úgy, hogy a szemünk sarkából a TV-t nézzük, minden, csak nem home office, igaz? 

A járványhelyzet kedvezőbb alakulása miatt sokan örömmel visszatértek munkahelyükre, de sok munkavállaló továbbra is szívesen tenné le a voksát az otthoni munkavégzés mellett. Érdemes, mint munkáltató megvizsgálni, hogy bizonyos feladatkörök ellátására valóban szükség van-e személyes jelenlétre, megoldható-e az távmunkában? Egy jól megválasztott távmunka és irodai munkavégzés arány költségcsökkentés szempontjából előnyös lehet (pl. kisebb iroda szükséges), viszont azt is szem előtt kell tartani, hogy a távoli munkavégzésre kiválasztott Kolléga, alkalmas-e rá, továbbá beleillik-e ez a típusú munkavégzés a vállalati arculatunkba (melyről bővebben, az "Ön hol vásárol szívesen?" c.  bejegyzésünkben olvashat.)

Vállalati struktúra- és munkafolyamat elemzésünk ezekre a kérdésekre is választ ad, továbbá az egyik legjelentősebb költség -azaz a bérköltség- optimalizálására is javaslatot nyújt, hogy Ön is kihozhassa a legtöbbet a megváltozott körülményekből adódó lehetőségekből.