A túlóra nem opció, avagy miért érdemes a munkafolyamatokat racionalizálni?

Túlórázni nyilván senki sem szeret, másrészről az esetek túlnyomó többségében a túlóra alatt elvégzett munka minősége sem éri el a kívánt színvonalat, hiszen, olyankor már mindenki szeretne minél hamarabb túlesni a rá osztott feladaton.

 

Sem munkavállalói, sem munkáltatói szempontból nem fokozza egy vállalat hatékonyságát, ha azt látjuk, hogy az alkalmazottak gyakran túlórára vannak ítélve.

Mi lehet a túlóra oka? Természetesen az emberi tényezőt nem hagyhatjuk figyelmen kívül, mert vannak olyanok, akik adott idő alatt több munkát tudnak elvégezni, mint társaik. Amennyiben a rendszeresnek tekinthető, lassabb munkavégzést emberi tényező okozza, érdemes megvizsgálni, hogy valóban alkalmas-e a feladattal megbízott azt maradéktalanul ellátni. Ha arra a következtetésre jutunk, hogy nem, akkor egy átszervezéssel gyakran orvosolható a probléma pl. más feladat kiosztásával vagy más munkakörbe történő áthelyezésével. Hogyan toborozzunk megfelelő munkaerőt? c. bejegyzésünkben hasznos információkat találhat a témával kapcsolatban.

 

Gyakoribb eset inkább az, amikor az elvégzendő munka van rosszul van delegálva. Számos vállalkozás estében tapasztalható, a profitmaximalizálás túlzott fókuszba kerülése miatt, hogy egyszerűen elfelejtkeznek arról, hogy a Vevőket nem csak be kell csalogatni, hanem őket határidőn belül ki is kell szolgálni, amelyhez viszont arra van szükség, hogy a megfelelő szaktudással rendelkező apparátus a rendelkezésre álljon. A nem megfelelő létszámú, vagy tudással rendelkező Kolléga nem fogja tudni a munkát hatékonyan elvégezni, amelynek egyik árulkodó jele a túlóra is lehet.

Mi a megoldás egy ilyen helyzetben? Ne könyvelje el rögtön, hogy a túlóra, a lassú munkavégzés eredménye. Tekintse át a munkafolyamatokat, kérdezze meg a munkavállalóink és vevőinek a véleményét (utóbbi esetben nagyon fontos több szempontból is az utókövetés, hogy vásárlói ne csupán egyszeri alkalommal keressék fel, hanem hosszú távon törzsvásárlóvá válhassanak), keresse meg azokat a pontokat, ahol elakadás észlelhető, és dolgozzon ki egy tervet ezek orvoslására és cselekedjen.

 

Gondoljon csak bele, egy teljesen automatizált webshop esetén is, ha sikertelen vásárlás történik, az az első, hogy a folyamatot áttekintik egy próbavásárlással.

Szolgáltatásink között szerepel nem csak a munkafolyamatok felülvizsgálata, de internetes értékesítés esetén a felhasználói-élmény audit is, amelyek együttes vizsgálatával komplex képet kaphat nem csupán az értékesítési folyamat, de a kiszolgálás hatékonyságát illetően is.