A változás mindig jó?

A válasz egyszerűnek tűnhet: igen, vagy nem. Kicsit alaposabban átgondolva a kérdést, azonban mindenkinek azonnal eszébe jut az élete során meghozott döntések közül számos, amely egyes esetekben pozitív, más esetekben negatív változásokkal járt. így van ez az üzleti életben is. Amikor egy változás előtt állunk vállalatunk életében, a döntés meghozatala előtt sok kétely gyötri az embert. Biztosan jó döntést hoztam? Biztosan körültekintően jártam el a mérlegelés során? Meghozza a változás a várt eredményt? Hogy ezek a kérdések ne okozzanak kellemetlen órákat, érdemes kikérni egy tanácsadó cég véleményét. De maradéktalanul hagyatkozhatunk a véleményükre? A rossz hír az, hogy nem egészen…

 

Valószínűleg most kicsit értetlenül olvassa ezt a cikket, mert kissé furcsa, hogy pont egy vállalatfejlesztési tanácsadással foglalkozó cég tollából kerül ki egy ilyen írás, amely valahol elbizonytalanítja abban, hogy egy hasonló tanácsadást nyújtó cég, vagy akár a mi szolgáltatásainkat igénybe vegye. Miért jó ez az Up&Down Consultancy-nak? Azért, mert számunkra fontos az Ügyfeleink megelégedettsége, ezért nem fogjuk véka alá rejteni az esetleges buktatókat. De vegyük (nem teljes körűen) sorra, hogy milyen problémákat okozhat egy rosszul megválasztott tanácsadó cég, és milyen következményekkel járhat egy félreértelmezett javaslat.

Számos nemzetközi szinten ismert tanácsadó cég kínálja szolgáltatásit, sokat ígérő hangzatos referenciákkal, csillogó-villogó irodákkal, megnyerő dedikált kapcsolattartóval. A látszat azonban néha csalóka, ezért jobb utána nézni a valódi háttérnek. Amennyiben a tanácsadást követően Ön tényleges lépéseket is tervez a kapott ötletek mentén, javasolt előtte a felelősségi körök tisztázása, hogy el tudja kerülni azt a problémát, hogy, ha esetleg balul sül el egy változtatás, akkor a tanácsadó egyszerűen, csak feltegye a kezét, és azt mondja: „Én, csak tanácsot adtam, Te hajtottad végre!”

A tanácsokat kezelje mindig fenntartással, hogy elkerülje a későbbi problémákat, hiszen előfordulhat, hogy nem szándékosan, de nem megfelelő tanácsot kaphat, mert hiányos, nem valódi, vagy nem megfelelő információt bocsájtott a tanácsadó rendelkezésére, ezért óhatatlanul az abból leszűrt konzekvenciák sem lesznek helyesek. Nagy multinacionális vállalatok életében is előfordult, hogy egy nemzetközi elismert tanácsadó cég javaslatait követve problémák sorozatát okozták saját maguknak. (A későbbiek során azonban sajnos kiderült, hogy a tanácsokkal volt baj, és a fenntartás nélküli végrehajtásuknak.)

A körültekintés nagyon fontos, akárcsak az után követés. Mindig lépésről-lépésre haladjon, folyamatosan ellenőrizze, hogy a változtatások megfelelő eredményt hoztak-e, ne legyen türelmetlen, van, amihez idő kell. A folyamatos felügyelet során, azonban ne, csak a rövidtávú sikerekre fókuszáljon, mindig nézze a hosszú távú terveket is. Egy változtatás sem éri meg egy vállalkozás életében, ha csak rövidtávú hirtelen haszonnal jár, mert az hosszú távon általában megbosszulja magát. Hacsak nem a rövid távú növekedés csak a cél.

Ami azonban a legfontosabb, hogy a változástól nem kell félni, ha körültekintően csinálja, és ha úgy látja, hogy nem működik, akkor csak azért, mert egy tanulmány azt mondta, hogy jó lesz, de a valóság mást mutat, merjen lépni! Vizsgálja felül, módosítsa, vagy állítsa le!

A változásnak csak akkor van értelme egy vállalat életében, ha a régi értékek megmaradnak, és egy új magasabb szintre sikerül emelni a működést.