Miben jobb Ön a versenytársainál?

Feltette már ezt a kérdést Ön is magának? Ha nem, akkor pont itt az ideje, hiszen az ellenállhatatlan szolgáltatás, vagy termék titka az egyértelmű és a konkurenciától különböző, egyedi termékajánlat azaz az USP (Unique Selling Proposition). Még mielőtt azonban beleveti magát az ötletelésbe, nem árt, ha megvizsgálja közelebbről a konkurenciája tevékenységét, mert sok esetben nem is szükséges valami igazán formabontó ötlettel előrukkolnia ahhoz, hogy lépéselőnybe kerüljön. 

A konkurencia analízis egy összetett vizsgálat, amely számtalan terület vizsgálatát öleli fel. Minél több információ áll a rendelkezésére, annál könnyebb dolga lesz az USP meghatározását illetően. USP bármi lehet, a legegyszerűbb dolgoktól kezdve a legbonyolultabbig, a lényeg, hogy hatékonyan tudja megkülönböztetni magát a konkurenciától, és pont emiatt kell minden területet felölelő konkurencia vizsgálatot végeznie. Arra a kérdésre a válasz, hogy mit érdemes megvizsgálni, összetett a válasz, mert ez függ attól, hogy Ön milyen terméket, vagy szolgáltatást kínál, vagy, hogy online, vagy offline értékesít-e, vagy, hogy milyen erős konkurenciával rendelkezik stb. Egy komplex versenytárs analízis során, ha online végezzük tevékenységünket, meg kell vizsgálni többek között a konkurencia weboldalát, akár próbavásárlást végezni (ha van rá lehetőség), hogy minél közelebbről megismerjük tevékenységüket. Amennyiben kellő mennyiségű és minőségű információval rendelkezik, itt az ideje, hogy saját tevékenységét is górcső alá vegye, és gondolja át, hogy mi az, amit érdemes lenne másképp csinálnia, és meghatározza, hogy mi lehet az a különleges szolgáltatás, vagy termékelőny, amellyel Ön egyedivé teheti saját kínálatát. Bizonyos üzletágakban nehezebb már bármi újdonsággal előrukkolni, de általánosságban elmondható, hogy némi finomhangolással is szép eredményeket lehet elérni.

Fontos azonban, hogy a versenytársak vizsgálatát ne csak egyszeri alkalommal végezze el, hanem időről-időre szorítson helyet neki a feladatok listájában, mert rohanó világunkban pillanatok alatt változnak a körülmények, amelyekre sokan gyorsan reagálnak, és lehet, hogy ami az egyik nap még előnyünk, az másnap már negatívan befolyásolja üzleti tevékenységét, amely témáról bővebben a "Változás mindig jó?" című blogbejegyzésünkben olvashat. Tekintve, hogy egy versenytárs-elemzés időigényes és folyamatos tevékenység, ezért ezt érdemes szakemberre bíznia, aki folyamatos visszajelzésekkel támogatja az Ön munkáját.

Arról, hogy a versenytárs analízisnek vállalkozásának szinte minden életszakaszában fontos és hangsúlyos szerepe van, mi sem bizonyít jobban, hogy már a megvalósíthatósági tanulmányban is, egy vállalkozás életre hívásának első lépései között elengedhetetlen szerep jut. Egy jól felkészült marketing tanácsadó vállalkozás mind a versenytárs vizsgálatban, mind a USP meghatározásában hasznára lehet, hiszen a felhasználói élmény vizsgálata -amely a tevékenységi körünket érinti- az egyik alapja.